Troost in Coronatijden: Lente en zomer komen hand in hand

-PATERSWOLDE- (ADN) Terwijl iedereen met zijn/haar hoofd bij de Corona-ellende is, is er ook een klein opstekertje. Na woensdag gaan de temperaturen stijgen, en hoe? Vanaf volgende week is er grote kans op veel zon en warm lenteweer in Nederland. Zo warm zelfs dat men in het zuiden van een kleine zomer kan spreken met temperaturen van rond de 20 graden.

Ook de afgelopen anderhalve week was het vaak zonnig, maar toen ging dat nog gepaard met behoorlijke kou. Ook de komende dagen is het, met maxima van 7-10 graden en vorst in de nachten, koud voor de tijd van het jaar.

Vanaf komend weekend draait de wind naar het zuiden en wordt het warmer, melden het KNMI in ons land en KMI in Vlaanderen. Volgende week is er kans op warm lenteweer en kan het tot zomerse 20 graden komen.

De middagtemperatuur komt zaterdag uit rond 14 graden en zondag wordt het 12 graden in het noordwesten tot 17 graden in het zuiden. In de dagen die volgen is er een vrij grote kans op relatief hoge temperaturen met op de meeste dagen maxima van 15-20 graden. Vooral in het zuidoosten kan het dan lokaal meer dan 20 graden worden.

Geef een reactie op dit artikel