Deze maand twee ‘Limburgse’ priesterwijdingen in India

Leestijd: 2 minuten
Zaterdag 6 januari 2024 ~ 00:17 uur ~ Bron: Redactie kerk/bisdom ~ Beeld: MariaBode/EMB


-Roermond- In hun thuisbisdommen in India worden deze maand twee nieuwe priesters gewijd, die in het bisdom Roermond komen werken.

Het gaat om Jins James en Sheril Dhason Sam Dhason (foto boven Beeld: bisdom). Later dit jaar wordt er ook in Roermond een nieuwe priester gewijd. Ze hebben alle drie hun opgeleid gevolgd aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade.

De eerste wijding is aanstaande zaterdag 6 januari. In het bisdom Thamarassery wordt Jins James (30) tot priester gewijd. Als hij terug is in Nederland gaat hij als kapelaan aan de slag in de H. Lambertusparochie in Blerick, waar hij afgelopen maanden ook al als diaken werkte.

Op zondag 28 januari, wordt Sheril Dhason Sam Dhason twee dagen voor zijn 30e verjaardag in Kuzhliturai tot priester gewijd. Hij gaat als kapelaan werken in de samenwerkende parochies van Simpelveld, Bocholtz, Ubachsberg, Voerendaal, Klimmen en Ransdaal. Afgelopen maanden was hij al als diaken actief.

Op zaterdag 25 mei volgt de priesterwijding van Jean Leonard Ratokiniaina (36) in de kathedraal in Roermond. Hij is op dit moment diaken in de parochies van Maastricht-Oost.