Vlijmen: Kerk maakt plaats voor appartementen

-VLIJMEN- De Rooms-Katholieke Kerk Goddelijke Voorzienigheid aan de Nassaulaan in Vlijmen, is op de kerktoren na, gesloopt en heeft plaats gemaakt voor nieuwbouw, appartementenblokken met de Kerktoren als verbindende schakel.

In 1952 startte de gemeente Vlijmen met de bouw van een nieuwe wijk: de Vliedberg. De wijk werd groot genoeg om in 1960 een eigen Parochie te stichten. En bij een Parochie hoort een Kerk. Tot twee jaar geleden. Het werd een modernistisch Kerkgebouw, dat wat architectonische lelijkheid betreft nauwelijks kon worden overtroffen. Lees HIER meer over de geschiedenis.

Het project van Woningcorporatie Woonveste startte in april 2017 en zal op vrijdag 13 september het gebouw in gebruik nemen, voor die tijd krijgen de eerste bewoners al de sleutel, om in te kunnen trekken. Alle appartementen zijn energiezuinig gebouwd, het betreft zogenaamde 0-op-de-meter-woningen, er is dus geen gasaansluiting meer. De woningen wekken voldoende energie op om te voorzien in verwarming, warm water en elektriciteit.

De Klokkentoren maakt deel uit van het ontwerp en verbindt de twee woonvleugels met elkander.

Bron: Gemeente Foto: Archief

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*