Paus reist eind April opnieuw naar Boedapest

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 7 maart 2023 – 06:52 uur – Bron: Redactie Kerk/VN – Beeld: Publiek domein
 -Vaticaanstad- Eind april reist Paus Franciscus opnieuw naar Hongarije. Dat heeft het Vaticaan gisteren bekendgemaakt. Lees verder onder de reclame>


Na zijn korte bezoek aan Boedapest in 2021, dat slechts zeven uur duurde, zal de Pontifex nu van 28 tot 30 april in de Hongaarse hoofdstad zijn. Er zijn gesprekken gepland met de Hongaarse President Katalin Novak en Premier Viktor Orban. De toespraak van de Paus voor politieke autoriteiten en diplomaten alsook het maatschappelijk middenveld, zoals gebruikelijk tijdens alle Pauselijke reizen, vindt plaats in het voormalige Karmelietenklooster in het historische kastelendistrict noordelijk van Boedapest. Op de laatste dag van het bezoek is er een H. Mis met Paus Franciscus op het Kossuth-plein voor het Hongaarse parlementsgebouw.

Keugd en vluchtelingen

Op het programma staan verder een ontmoeting met Bisschoppen, Priesters, religieuzen en pastorale medewerkers van de plaatselijke Kerk in de Sint-Stefanusbasiliek op zaterdag (29 april) en een jeugdevenement in de Laszlo Papp-sportarena. De Paus zal vluchtelingen en mensen die in armoede leven ontmoeten in de Elisabethkerk, niet ver van het treinstation van Keleti.

Ladislaus Batthyany-Strattmann

Er is ook een ontmoeting met kinderen gepland in een Kerkelijke sociale instelling die is vernoemd naar de zalig verklaarde arts Ladislaus Batthyany-Strattmann (1870-1931). Vlak voor de terugvlucht naar Rome is er een ontmoeting met vertegenwoordigers van wetenschap en cultuur verbonden aan de Katholieke Peter Pazmany Universiteit.

Kerkvertegenwoordigers in Hongarije reageren met grote vreugde op de aankondiging van het bezoek van de Paus. Kardinaal Peter Erdö van Boedapest liet in een eerste reactie weten, óók graag binnen- en buitenlandse Priesters, gelovigen en pelgrims te verwelkomen tijdens de ontmoetingen met Franciscus.