Altijd al in een RK-kerk willen wonen?, het kan nu in Zwaagdijk-West

ZWAAGDIJK-WEST – De voormalige Rooms-katholieke kerk in Zwaagdijk-West staat te koop. De parochiekerk werd vorig jaar gesloten toen in 2015 een fusie ontstond tussen de kerk in Zwaagdijk-West en de Emmaus parochie van Nibbixwoud en Wognum, in juni 2018 viel definitief het doek en kwam de kerk in de verkoop.

De koper van het pand hoeft zich niet druk te maken over mogelijke belemmeringen, het pand heeft geen monumentale status. Wel moet de nieuwe eigenaar zich houden aan de bestemming van het pand die een maatschappelijke doel dient te hebben.

Volgens Kees Nederhoff van het Emmaus parochie passen daarin bijvoorbeeld ook zorgappartementen. Seniorenwoningen staan in Zwaagdijk-West hoog op de wensenlijst van de inwoners. ,,Maar dat is iets voor de nieuwe eigenaar, wij zijn geen projectontwikkelaar”, aldus de kerkbestuurder. De dorpsraad pleitte anderhalf jaar geleden nadrukkelijk voor behoud van het karakteristieke gebouw, dat had men natuurlijk eenvoudig kunnen doen door zondags ter kerke te gaan, maar goed…(MB)

Klik hier voor foto s van de kerk

Geef een reactie op dit artikel